Dva otroka se igrata trgovino z limonami.
15/01/2023 by malipustolovci 0 Comments

Otroci in podjetnost

Je otrokom dovoljeno razmišljati podjetno?

V zadnjih 4 mesecih sem zajadrala v povsem nove vode zame. Poslovni svet. Zame čisto neznano področje. Tudi razmišljala nisem nikoli poslovno. Obdana sem bila z otroki in umetnostjo. Ustvarjati vedno nekaj novega, to sem znala. A to spraviti v promet… Zadnje dni si mantram eno samo besedo: prodaja, prodaja, prodaja. Ker od tega sedaj živim. In lažje razumem, ko mi kdo potrka na vrata in nekaj prodaja in vse tiste v trgovskih centrih, ki slonijo pred svojo stojnico in se trudijo pridobiti kupce.

(več …)

Miklavz-10
10/11/2022 by malipustolovci 0 Comments

Decembrski dobri možje v naši družini

Priprave za december se zame in Male pustolovce začnejo že meseca oktobra. Kako pripraviti za otroke v tem delu letu nekaj novega, nekaj posebnega, neko novo izkušnjo? (več …)

Igra v gozdu
06/10/2022 by malipustolovci 0 Comments

“Pejte vn”

PEJTE VN!

Živim v okolju, na Gorenjskem, kjer nam narava daje veliko. A jo izkoristimo dovolj? Vse je odvisno od nas, odraslih, od staršev. Živimo v hitrem tempu in čas moramo razporediti premišljeno. In čas, ko ga namenimo svojim otrokom, naj bo kvalitetno izkoriščen. (več …)

potovanje volka pravljica
31/08/2022 by admin 0 Comments

Slikanica

Kako je nastala najina slikanica?

Sem človek, ki ne razmišlja in ne predvideva v naprej. Vržem se v morje in plavam. Včasih tudi proti toku. In takrat se naučim največ. Naučila pa sem se tudi že, da počakam, minuto, dve, dan, dva in potem pogumno stopim naprej. (več …)

Plesno-gibalna predstava predšolskih otrok
31/08/2022 by admin 0 Comments

Plesno gibalna dejavnost za predšolske otroke

S predšolskimi in šolskimi otroki skozi gib ustvarjam že vrsto let. Delo z njimi me navdihuje za življenje, za vsak preživet dan. So naša prihodnost in zavedam se, kako zelo pomembno je, da jim pustimo kreirati ustvarjalni proces, ki je pri plesno – gledališko – gibalni dejavnosti še kako pomemben. (več …)