Zaključni izlet

Vabljeni na najbolj zabaven in raziskovalen zaključni izlet v Začaran gozd. Program za otroke je zasnovan tako, da jih spodbuja k raziskovanju in opazovanju narave. Skozi pravljico otroci spoznajo like iz slovenskega ljudskega izročila in raziskujejo ter začutijo gozd.

KAKO POTEKA PROGRAM

 

  • Po poti vas vodita dva pravljična lika.
  • Vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu. Dolga je 1,2 km.
  • Program traja uro in pol in je primeren za vrtce in učence prve triade. 
  • Otroci na poti rešujejo naloge in uganke, opazujejo, sodelujejo in raziskujejo naravo.
  • Za pot priporočamo primerno obutev za hojo po gozdu, zaščito pred klopi in komarji ter pijačo.
  • ​Dostop do začetne točke je mogoč z mini busom. Večji avtobusi skupine odložijo v vasi Zasip. Podajo se na 15-minutno pot do začetne točke na hribu Hom.

CENIK

CENIK za leto 2022/2023:

do 24 otrok: 250 € na skupino, druga skupina iste šole ali vrtca: 200 €

REZERVACIJA TERMINA na tel. št.: 031 378 917 ali na info@malipustolovci.si

Zgodba

Skozi Začaran gozd vas vodi zanimiva zgodba, ki vam jo pripoveduje ravbarica Kuštrela, ki vas od začetne točke pospremi do svoje koče. Skupine razdelijo v trope tako kot v volčji družini. Otroci na barvnih paletah razvrstijo rastline, ki jih najdejo okoli njene hiše. V nadaljevanju poti se odpravijo na gozdni lov kot pravi trop volkov. Ključnega pomena je dobro opazovanje in medsebojno sodelovanje.  Poiskati morajo vse, kar je označeno na listu gozdnega lova. V vilinski kuhinji jih pričakuje gozdna vila ali škrat, ki jim pove svojo zgodbo. Z opazovanjem okolice otrokom pomaga pri reševanju fotostripa.
V kuhinji pomagajo skuhati volčjo juho. Vila jim namigne, kako priti do hiše glavnega ravbarja, ki ga išče cela vas. Pot vodi še mimo domovanja škratov. Tam je čas za igro v gozdu. Uspešno rešene uganke, ki jih rešujejo po poti, so ključ do vstopa v kožarco glavnega ravbarja. Tam izvejo njegovo ime in priimek ter ga prijavijo policiji Začaranega gozda. Tako rešijo gozd pred ravbarjem, ki dobi za svoje neprimerno obnašanje primerno kazen. Za vsaj tri tedne ga odpeljejo na bližnjo kmetijo, kjer kmetom pomaga pri njihovih opravilih. Aktivnosti za otroke so razporejene po celotni tematski poti.

Zakaj k nam

01
Mali_pustolovci_ikona_skornji

Gremo ven

Otroci preživijo uro in pol časa v naravi. Hoja in dihanje svežega zraka sta pomemben dejavnik v razvoju otroka.

02
Mali_pustolovci_ikona_lupa

Igra je učenje

Otroci skozi igro usvajajo znanje, sodelujejo, izostrijo čut za opazovanje narave, s pomočjo zemljevida pa se učijo orientacije v prostoru, rešujejo uganke in naloge.

03
Mali_pustolovci_ikona_pero

Pravljice in domišljija

Skozi pravljice razvijajo domišljijo in spoznavajo ljudsko izročilo kraja.